Cocktails
Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, hier een paar van onze favorieten;
Caipirinha
¾ Limoen in partjes
50cc cachaça
20cc suikersiroop
Muddle de limoenen en doe de cachaça en de suikersiroop erbij. Vul het glas af met crushed ice en roer voorzichtig om.
Deze Braziliaanse klassieker is heerlijk fris met een stevige bite van de cachaça.
Tom Collins
50cc gin
25cc citroensap
15cc suikersiroop
Shake deze 3 ingrediënten met ijs en strain ze in een met ijs gevuld glas.
Vul het glas af met sodawater en garneer met een schijf citroen.
Een eerbetoon en Old Tom gin. Clean and crisp.
French martini
50cc wodka
60cc ananassap
15cc chambord royale likeur
Shake deze ingrediënten met ijs en strain ze in een (voorgekoeld) martiniglas.
Mooi om te zien een heerlijk fruitig. Net een toetje!
Strawberry daiquiri (frozen)
7of 8 verse aardbeien
50cc rum
sap van een halve limoen
10cc suikersiroop
Doe dit alles in de blender met een goede hand crushed ice. Pak een mooi glas en garneer het met een aardbei.
Als het land zelf nog geen reden genoeg is om te gaan is de oorsprong van dit drankje misschien wel genoeg om ons over te halen eens op Cuba te gaan kijken.